Monday, August 15, 2011

tumpang tanya boley??


taken from pakarcinta...

A bertanya B.
A:
Maaf, tumpang tanya. Lorong CINTA jalan SAYANG kampung RINDU daerah KASIH SAYANG pekan HATI bandar I MISS U kat mana yea?
B:
Encik jalan terus, ikut jalan ILAHI. Nampak simpang 3, masuk belah kanan. Ikut jalan NIKAH, sepanjang jalan tu, akan nampak belah kanan, kedai BATAS2 PERGAULAN dan sebelah kiri pasar sibuk sikit, iaitu pasar PERSIAPKAN DIRI.
haaa, tu tandanya encik berada di jalan betul.
semoga selamat sampai.




~haha. berkali - kali ulang baca ayat ni..
berbelit2 dan lmbt bleh fhm...
^___^



Saturday, August 13, 2011

kekurangan vs kelebihan...


.:. cintailah seseorang kerana kekurangannya,
kerana suatu saat nanti kamu akan bahagia dengan kelebihannya...
dan jangan pernah mencintai seseorang dengan kelebihannya,
kerana suatu saat nanti kamu pasti kecewa ketika kamu tahu kekurangannya .:.

motivasi 2


.:. Jadikan hidup ini selalu penuh dengan
harapan baik kepada Sang Pemilik Jiwa.
Bersiaplah menghadapi putaran waktu,
hingga setiap gerak langkah serta helaan nafas
adalah ibadah kepada Allah .:.

motivasi 1

.:. tak usah membandingkan diri anda dengan orang
lain kerana Allah S.W.T pasti memberikan yang terbaik
untuk setiap hamba-Nya,
meski anda tidak menyedarinya .:.

"Sesungguhnya Allah tidak melihat luaran kalian
dan rupa kalian
akan tetapi Allah melihat hati kalian"
(H.R Muslim)
~ jadi, percantikanlah hatimu agar dicintai dan dirindukan semua orang.

Thursday, August 11, 2011

previous 10 RAMADAN 1432 = 10 OGOS 2011

tarikh yg menarik
10 Ramadan bersamaan 10 Ogos
terciptakan sejarah buatnya dan diri ini
mungkin?? ^.^

terima kasih utk segalanya buatmu..


.:. permulaan itu wajib dihadapi jika ingin melakukan sesuatu perkara yg baru utk kita. tanpa permulaan, tiada pertengahan dan tiada akhirnya .:.

.:. tiap2 suatu perkara positif dalam hidup ini harus di 'TEMPUHI' terlebih dahulu..barulah kita akan mengetahui natijah & kesudahannya..

prmulaan + dtempuhi = pertengahan, akhirnya (natijah & kesudahannya) ;) .:.



hanya kata syukur dan ucapan Alhamdulillah yg mampu diluahkan hati ini
semoga yang terbaik utk kehidupan akan datang
harapan demi harapan sentiasa terbenak dalam sanubari setiap insan
moga2 segala harapan dan hasrat hati akan tercapai jua.. Amin....


tidak ku pinta kekecewaan/penderitaan yang hadir andai segala harapan dan hasrat hati tidak kesampaian..
hanya kepadaMu ku berserah Ya Rabb...


BERJALAN TANPA HENTI...

= DEVOTEES
[bait2 lagu penuh makna dan perangsang semangat]



Bagaikan jauh jalan yang ku tempuh

Langkah demi langkah akan ku gagah

Hari demi hari berjalan tanpa henti

Yakinku ada sinar yang menanti



Kalau dah bertemu arah

Yakin penuh pasrah

PadaNya yang kuasa dikau berserah



Jika kau rebah, jika kau kalah

Bersaksilah rahmatNya akan terserlah



Segala kepahitan, segala keperitan

Terima sebagai penghapus dosa



Malang yang menimpa, duka yang melara

Mungkin dibaliknya ada bahagia



Jangan jangan berputus asa

Dari rahmat yang Maha Esa



Jangan Jangan kita lupa

Ujian lumrahnya dunia...



ISTIKHARAH CINTA ~ SIGMA


Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa

Sebut namamu terukir merdu
Tertulis dalam sejadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga ke akhir zaman


Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluri ku berkata


Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu


diistikharah cinta...


reminder!


Your Exam No: 380652

Center: KOTA BHARU on 20 Aug 2011 at 9.00 a.m.

Please be there 1/2 hrs earlier.

Wednesday, August 10, 2011

^_^

almost 1 month left...

katanya kuliah bermula 14 sept,
tp 11hb nk balik dungun dh..
bereskan apa yg patut di kediaman yg bersejarah tu..:D

x lama lg kembali kpd rutin harian mcm dulu kala

nanti kena:
bangun awl2 pagi,
pegi kuliah,
main masak2 ikut turn,
time rajin, (ari minggu) basuh keta,
study
buat esaimen
presentation
pegi meeting
quiz
test
final exam
pastu...cuti sem!haha


terlalu cepat masa berlalu
pejam celik pejam celik, cuti yg 4 bulan ni dh nk abis daaa


~bersedialah dari segala aspek wahai mahasiswa/i uitm

~bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian
^.^

Monday, August 8, 2011

future life..

thanks to 2pupu ku, long, sbb bg suntikan semangat utkku..
dan juga her mom..

bercakap pasal public mutual(unit trust), dia bg sokongan utkku..
suka sgt.. :D

memandangkan long bru je tamat master,
hati ini sekali lagi terdetik ingin memiliki segulung MASTER nanti.
Amin..
semoga cita2 ku akan tercapai.
Aku ku korbankan masa selama 1 thun stgh utk sambung master,
insyaAllah jika ada rezeki dan diberi peluang.

masa belajar utk habiskan degree pun tinggal 2 semester je lg,
1 sem utk belajar dan 1 sem utk praktikal.
kdg2 terpk pasal kewangan utk sambung master.
tp katanya, kalau sambung master yg uitm, yuran ditanggung oleh uitm,
cuma perlukan perbelanjaan lain2.
memandangkan diri ini pun dh mula berkecimpung dalam Unit Trust Consultant(UTC) under Public Mutual,
dalam proses pengajian pun diri ini boleh mencari pendapatan sendiri :)
harap2 adalah rezeki yg melimpah ruah mengiringi diri ini dalam meraih dan menuju al-falah..
Amin ya rabb...

semoga cita2 dan harapan ini dapat ditunaikan sementara hayatku masih ada ^.^
akan ku hadiahkan sebuah kejayaan buatmu abah dan ma.


Sunday, August 7, 2011

bunga tulip please!

sob2..
again..
perasaan tu dtg lagi..

bila tgk bunga2 plastik yg ada dlm umah,
ati ni terdetik nk miliki bunga tulip..
yg plastik pun jdla..
asalkan boleh tgk secara dekat..

frankly speaking, dlm byk2 bunga, hanya bunga tulip je yg buat ati ini rasa jatuh hati..huhu.
tp kenapa yea?
jwpn yg boleh sy jwb, sbb tulips sgt CANTIK! tu je..huhu

sape tau jwpn?? boleh tlg jwbkan...


p/s: "ma...beli la bunga tulip letak dlm umah!! :("









Saturday, August 6, 2011

PREVIOUS 28 MAY!


28 MAY 2011

MY COUSIN'S WEDDING DAY
KAK ZETTY & ABG MAU

MALAM AKAD NIKAH PALING MENYERONOKKAN

TAMBAH2 FAMILY KAMI YG PEREMPUAN SEMUANYA BERJUBAH HITAM..

HOPE NANTI AKAD NIKAH SY PUN FAMILY2 KU DPT BUAT MCM TU JGK
^_^

MY BELOVED FAMILY..
[yg tiada dlm gambar: abe yie, abang, akid, ammar, airil, aliesya, nazif]



BLACK WOMEN OF THE NIGHT!
^.^


JERSLIN POWER OIL..

ANTARA PRODUK2 JERSLIN POWER..



My Photo

TERDAPAT DLM PELBAGAI JENIS BOTOL DAN SIZE




10 ML
RM15 (SM)
RM18(SBH/SRWK)



20 ML
RM25.90 (SM)
RM38 (SBH/SRWK)




30 ML
RM25.90 (SM)
RM28.00 (SBH/SRWK)




40 ML
RM35 (SM)
RM38.OO (SBH/SRWK)




50 ML
RM 45 (SM)
RM 48 (SBH/SRWK)




MINYAK JERSLIN POWER

- Ekstrak Lintah
- Mengandungi Habatus sauda dan herba terpilih.
- Tidak perlu makan hanya sapu
- Tiada Kesan sampingan
- Selamat untuk semu peringkat usia,ibu mengandung & bayi
- Halal



Penyakit / Masalah Kesihatan yang boleh dipulihkan dengan JERSLIN POWER OIL adalah seperti berikut :-

* Gastrik *
Demam panas / panas badan berlebihan * Resdung * Sakit kepala / Migrain * Asma / Lelah / Semput * Sakit buah pinggang * Sembelit / Cirit-birit / Buasir * Kencing Manis * Tekanan Darah Tinggi * Jangkitan Faraj / Keputihan * Penyakit kelamin * Sakit sendi / Lutut bengkak / Gout * Kekejangan otot / Simpul Biawak * Mati pucuk / lemah syahwat / tidak bernafsu * Sengal-sengal tulang * Kulit kasar, warna tak sekata, berjeragat * Sakit usus * Kembung perut * Kesukaran bernafas * Selsema, batuk, hidung tersumbat * Tumor / Kanser / ketumbuhan * Mudah lesu * Keracunan makanan * Stroke / Angin Ahmar * Anggota tubuh lumpuh / lemah * Tekanan darah tinggi / rendah * Kerapa kencing pada waktu malam / kencing tak lawas * selalu / mudah kena selsema * Alahan / alergik dengan makan laut / habuk /debunga / ubat * Sukar mendapat zuriat / anak * Anak yang dilahirkan kurang sihat * Manopause * Hormon tidak seimbang / ketidaksimbangan metabolisma. * Kesuburan lelaki / wanita menurun * Senggugut * Sakit buah pinggang * Tulang reput / mudah patah * Pergerakan perlahan * Mudah beremosi / cepat marah * Kitaran haid yang tidak tetap * Sukar memahami / mengingati pelajaran * Kurang tumpuan terhadap pelajaran atau kerja yang dilakukan * Kolesterol tinggi * Penglihatan kabur / selalu keluar air mata / mata kemerahan * Kesejukan kaki / tangan * Tangan / kaki menggeletar / menggigil * Sukar tidur (Insomnia) * Untuk bayi;- kembung perut, demam panas, demam biasa, batuk, muntah-muntah.



CARA MENGGUNAKANNYA :
Sapu dan urut di tempat bermasalah selama 5-10minit sekerap 1@2 kali sehari









SEKIRANYA ANDA MENGALAMI MASALAH SEPERTI BERIKUT
DAN BERMINAT UNTUK MENCUBA MINYAK JERSLIN POWER OIL

SMS/CALL ME 013-9673709
EMAIL KE: dellyyuni@ymail.com
pm facebook: delly yuni


DAPATKAN SEGERA!


senyum :)

petikan dpd iluvislam (",)

suka dgn ayat ni..sgt bermakna maksudnya..


"Wanita yang solehah tersenyum dalam kesusahan,

Mendapat kekuatan dari doa,

Menenangkan hati melalui istighfar,

Mendidik diri dari solat yang khusyuk"



'Susah itu tarbiyyah, Sabar itu indah'





>TERSENYUM DLM KESUSAHAN:
sentiasa teringat akan kata-kata Ustazah Hasyimah masa dlm kelas Islamic Economic pasal sy suka senyum je ^_^.




last word from her:


mesti yuni taip sambil tersenyum sbb yuni adalah salah seorang pelajar saya yang mantain

senyum dan pandai menyembunyikan emosi :)"


.:.sgt teruja dan menghargai kat insan yg sentiasa memerhatikan positive atitudes daripada saya.
semoga sy dpt kekalkan apa yang terzahir dari hati ini...:.


redha-Mu kusuluhi

Mahabbah Nur Ilahi : [petikan dpd iluvislam]




Ya Allah. redha-Mu ku cuba suluhi,

Agar bisa ku bertemu dengan-Mu nanti,

Moga redha-MU mengiringi roh ini,

Menerusi cahaya mahabbah Ilahi.



p/s: semoga diri ini memperoleh keredhaan daripadaNya dalam mengiring pemergianku menghadap Ilahi..
Ya Allah, titipkanlah rasa kasih, dan cintaku kepadaMu sebelum hembusan nafas terakhirku..

Thursday, August 4, 2011

4 Ramadan...

Alhamdulillah, diri ini masih dalam peliharaanNYA..

hari ini bad things happen. :(

sy hampir dirempuh oleh kereta yg undur utk mendptkan parking..
masa tu dok tepi jalan, nk lintas jalan, nak gie public bank...
terkejut sekejap bila menoleh ke arah kiri, kereta dari arah sisi sebelah kiri undur secara laju.. dalam hati hanya tuhan saje yg tau..
tangan kiri ku tercapai kat bonet kereta..
cepat2 cuba anjakkan badan ke depan..
nasib baik x sempat terjatuh..
yg gerammnya si pemandu kereta tu x tgk dulu ke nk undur!!
dhla sombong, x say sorry pun! mentang2 naik merc, nk tunjuk lagak agaknya..
manusia! manusia! kalu kena rempuh td xtaula ape akan jd pada diri ini... ;(

semoga diri ini sentiasa dalam peliharaan dan penguasaanNYA...Amin..

Saturday, July 30, 2011

T/TGN BATU 6 BIJI (III)


KOD: 018 (C)

T/TGN BATU 6 BIJI
- RED

RM80
(INCLUDE POSTAGE)

JIKA BERMINAT, INBOX ME KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

T/TGN BATU 6 BIJI (II)

KOD: 018 (B)

TALI TANGAN BATU 6 BIJI
- BLUE COLOUR

RM60
(INCLUDE POSTAGE)

JIKA BERMINAT, INBOX ME KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

T/TGN BATU 6 BIJI



KOD: 018 (A)

TALI TANGAN BATU 6 BIJI

RM60
(INCLUDE POSTAGE)
- GREEN COLOUR
- BLUE COLOUR
- RED COLOUR

JIKA BERMINAT, INBOX KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

TALI TANGAN LOVE 2



KOD: 014 (B)

TALI TANGAN LOVE 2

RM80
(INCLUDE POSTAGE)

BERMINAT? INBOX ME KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

TALI TANGAN BATU DELIMA




KOD: 08

TALI TANGAN BATU DELIMA

RM80
(INCLUDE POSTAGE)

BERMINAT? INBOX ME KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

TALI TANGAN DAUN



KOD: 016

TALI TANGAN DAUN

RM80
(INCLUDE POSTAGE)

BERMINAT? INBOX ME KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

LOKET BUNGA TANJUNG



KOD: 017

LOKET BUNGA TANJUNG

RM50 (EACH)
(INCLUDE POSTAGE)

BERMINAT? INBOX ME KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

TALI TANGAN LOVE


KOD: 014

TALI TANGAN LOVE

RM80
(INCLUDE POSTAGE)

JIKA BERMINAT, INBOX ME KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

RANTAI/LOKET KAKI AYAM

KOD: 04

RANTAI/LOKET KAKI AYAM

RM150
(INCLUDE POSTAGE)

JIKA BERMINAT, INBOX KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

RANTAI CRONE/LOKET BUNGA TANJUNG


KOD: 03

RANTAI CRONE/LOKET BUNGA TANJUNG

RM80
(INCLUDE POSTAGE)

JIKA BERMINAT, INBOX ME KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

RANTAI/LOKET SAJI


KOD: 02

RANTAI/LOKET SAJI

RM 150
(INCLUDE POSTAGE)

JIKA BERMINAT, BOLEHLAH HANTAR MESEJ KE EMEL, dellyyuni@ymail.com

Friday, July 29, 2011

EMAS SADUR..

INGIN KELIHATAN CANTIK DI HARI RAYA
ATAU KETIKA MENGHADIRI MAJLIS-MAJLIS TERTENTU???
DI SINI KAMI ADA MENAWARKAN BEBERAPA JENIS DAN REKA BENTUK EMAS SADUR..

KOD : 01

RANTAI/LOKET LOVE

RM150
(TERMASUK CHARGE POSTAGE)

JIKA BERMINAT, BOLEHLAH HANTAR MESEJ KE EMAIL, dellyyuni@ymail.com

Thursday, July 28, 2011

turutan kata hati yg tepat!

Alhamdulillah..
bila kita buat perkara mengikut kata hati,
kita tak kan menyesal dikemudian hari
percayalah dengan kata hati kecilmu utk melakukan sesuatu perkara
kalau hati kecil kata "don't", lebih baik batalkan hasrat tu...
tapi... kalau ianya membuatkan hati kecilmu kata ''do it",
rasa confident utk buat,
just continueeee!
turutkan rasa hati kecil lebih baik dpd keinginan yg menguasai minda...
yg penting ikut dgn penuh keikhlasan dan bukan keterpaksaan...
supaya kemudian kamu tak kan sesali akan sesuatu perkara itu..

"past is past...future is future"
tp yg "past" akan terciptakan kenangan dan pengalaman...

1st step:
sy berjaya attend penerangan pasal public mutual

VENUE: PUBLIC MUTUAL TRAINING HALL
BRANCH: KOTA BHARU
TIME : 8-11PM

mula2 dia bg motivasi tentang apa yg kena buat utk jd millionaire!
*GRAB THE OPPORTUNITIES
*GET MONEY
*USAHA
BLABLABLABLA.....
citer punye citer..
last2..
kije nye as financial consultant..
bukan mudah jgk ntok dpt jd financial consultant..
kena ada LESEN dulu bru boleh jalaannn...

sebelum tu, kena buat byrn pendaftaran dulu utk join..
mula2 kena attend training,
amik exam,
kalau lulus exam,
dpt LESEN ntok jadi financial consultant.

**btw thanks buat sha dan ien sbb turut ikut sama :)

mmg kena kami dengan bidang ni
belajar islamic banking,
so nmpkla jugak ape yg diorg terangkan tu..
pasal unit trust = amanah saham (mcm ASB)
cuma yg membezakan,
ASB dia under government control.

hmmm... rasa terkesima bila.......
yg bg talk tu ckp, 'you look smart' to me.
wahh! terkejut ada!
thnks for your 1st impression towards me! :D
byk kali jgk dipanggilnya ke depan,
jwb soalan2..siap kena imagine lg..hehe
..seb baik xdop debor nye..
ase biase je..
ase mcm dok dlm kls,
present kat dpn plak ;)

bila balik umh, mintak pndpt abh, disuruhnya buat keputusan sendiri..
so, keputusannya... SAYA NAK JOIN! :)
bleh wat part time...
practise mcm mana nk deal with other people..
increase my communication skills..
increase my confident level...
pastu...
bleh cari income sndiri...huhu
OK TAK???
harap2nya keputusan yg terbaiklah utk diri ini.

*only me can grab my own opportunities..
*susah2 dahulu, senang2 kemudian....

Doa
Usaha
Istiqamah
Tawakal..

Tuesday, July 26, 2011

perlu ke?

pagi td dpt 1 mesej..

PUBLIC MUTUAL BERHAD, KB BRANCH:
NOOR AYUNI RADZALI,
YOU ARE INVITED TO JOIN US IN THE RECRUITMENT PREVIEW ON 27 JULY 2011, 8PM AT PUBLIC MUTUAL TRAINING ROOM

ANY QUESTION PLEASE CONTACT:...........................................

tak de angin, tak de ribut, dpt msj mcm ni..
emm..byk kali terfikir nk pegi ke x. my housemate pun dpt jgk invitation ni.
pk2.. klu sekadar nk amik tau pasal ni, baik pegi je..
kutip pglmn..lgpun berkaitan ngn bank..
mana tau ada rezeki kan
sisa baki cuti pun ada lg 2 bulan... :)

so, bersedia tadahkan telinga jela ntok dgr briefing mlm esk :D

Monday, July 25, 2011

sentuhan kalbu

sgt suka bait2 lagu nie...

Dalam menikmati kurniaanMu

tak terucap lafaz terima kasihku

namun untuk menjadi yang terbaik

juga masih belum ku mampu


> tersentuh hati ini mendalami bait2 lagu 'dalam sujud cintaku'
> semoga diri ini mampu untuk terus mencuba dan mencuba lagi supaya menjadi insan yang terbaik..
> semoga tiada penyesalan di hari muka..

kau hadir - dehearty



Dikau hadir
Di kala aku memerlukan seorang teman
Dikau bawa secebis bahagia
Bila aku hampir berputus asa

Kuterima segala
Apa yang diperduga
Dan kini kubersedia
Hadapi hari muka

Kau bawa sinar cahaya
Di hariku yang gelita
Dan dikau hadir tepati waktunya
Membawa tawa ceria

Bila mana kau terima
Hidup ada suka dan duka
Mendung takkan selamanya
Sinar mentari kan menjelang tiba

SABAR

..:..bersabarlah dalam meniti liku-liku kehidupan.
Apabila kepahitan yang dirasa pada awalnya,
pasti kemanisan yang bakal menyusul diakhirnya..:..


Dari kesusahan kita belajar BERSABAR,,

Dari titisan air mata kita belajar MENGERTI,,

Dari rasa khuatir kita belajar PERCAYA,,

Dari rasa kehilangan kita belajar MENGHARGAI,,

Dari rasa bersalah kita belajar MEMAAFKAN,,

Dari sebuah harapan kita belajar BERJUANG,,

Dari sebuah perjuangan kita belajar BERKORBAN,,

Dari sebuah pengorbanan kita belajar KETULUSAN..